Как да класирате Google My Business за множество ключови думи

Google My Business

Вашето присъствие в Google My Business (GMB) е важен инструмент за всеки собственик на бизнес. Той позволява на клиентите лесно да намерят вашия бизнес, да научат за услугите ви и дори да оставят отзиви , също така спомага за вашата по – добра SEO оптимизация на вашия онлайн магазин или уебсайт .

Но какво ще стане, ако искате да класирате своя Google My Business за повече от една ключова дума?

Като използвате някои от стратегиите, които ще споделим в тази публикация, можете да оптимизирате вашата обява за множество ключови думи, да подобрите своята онлайн видимост и да привлечете повече потенциални клиенти към вашия бизнес.

Google My Business

Разбиране на бизнес категориите и ключовите думи на Google My Business за подобрено класиране

Заявете безплатен одит на вашия сайт

Contact Form Demo

Google My Business (GMB) е ключов инструмент за класиране на вашия бизнес по-високо в Google. Когато настройвате своя акаунт в GMB, обърнете внимание на избора на правилните бизнес категории.

Те са ключови за гарантиране, че профилът на вашия бизнес се показва в горната част на съответните резултати от търсенето. След като сте избрали точни категории, подобрете своя бизнес профил в Google с подробно описание на бизнеса, което включва няколко ключови думи. Когато става въпрос за класиране по ключови думи, жизненоважно е да използвате както популярни, така и нишови ключови думи в описанието си.

Системата за класиране на Google създава списък с фирми въз основа на уместността, а ключовите думи допринасят значително за това.

За класиране на Google My Business за множество ключови думи, най-добрият подход е да включите различни ключови думи, свързани с вашия продукт или услуга във вашата обява. Освен това, насърчаването на клиентите да ви оставят рецензии, използвайки правилните ключови думи, подкрепя стремежа ви да пробиете първите места.

Също , уверете се, че Google вижда вашия бизнес на множество онлайн „места“; изброяването на вашето бизнес описание заедно с подходящи ключови думи в различни сайтове с директории е добро начало.

Освен това фирмите могат да се възползват от Google Ads. Този инструмент позволява на собствениците на фирми да насочват конкретни ключови думи и да популяризират услугата си пред заинтересовани клиенти. Подобрени с привличащи окото снимки, ангажиращи видеоклипове и връзки към социални медии, вашите реклами със сигурност ще увеличат процента на реализация на вашия бизнес.

Винаги помнете, че разделът за услуги на вашия уебсайт е благоприятна почва за насаждане на ключови думи. С това Google показва вашето бизнес предложение на широка клиентска база, търсеща точните услуги, които предоставяте.

Сайтовете с бизнес директории и търсенето в Google са взаимосвързани. За присъствие на множество ключови думи трябва да използвате цитати в директории, рецензии и други активи на GMB. Проследявайте ключовите думи на вашия бизнес с инструменти за проследяване, четете отзивите си, актуализирайте профила си и променяйте стратегиите. Тъй като всичко това е част от непрекъснатите ви усилия да подобрите класирането си в Google Business.

Начини за повишаване на видимоста ви в местните класации за множество ключови думи

Ето един пример:

Когато създава акаунта си в Google My Business, Джо избира „Италиански ресторант“ и „Доставка на пица“ като бизнес категории. В описанието си той споменава както популярни ключови думи като „Най-добрата пица в [име на град]“, така и ключови думи като „Автентична неаполитанска маргарита“. Той насърчава лоялните си клиенти да оставят отзиви, в които се споменава „кремообразната домашна моцарела“ или „печената на дърва кора“. Джо също изброява пицарията си в сайтове с местни бизнес директории и създава реклами в Google, насочени към „местна италианска кухня“ и „бърза доставка на пица в [име на град]“.

Заявете безплатен одит на вашия сайт

Contact Form Demo

Научете как да класирате бизнеса в Google с помощта на ключови думи

Разбирането как да оптимизирате профила си в Google My Business може да изиграе съществена роля за повишаване на местното ви класиране в Google. Списъкът с вашия бизнес указател не е само да имате правилната информация за вашия бизнес; това също е свързано с използването на правилния подбор на ключови думи. Ако желаете да бъдете успешни, знанието как да класирате бизнеса в Google с помощта на множество ключови думи трябва да бъде най-важното в стратегията ви.

Независимо дали работи с Google Ads на Google или подобрява класирането ви в органичното търсене, използването на множество ключови думи може значително да подобри видимостта ви при локално търсене. С нарастващия фокус върху локализацията инструменти като Google My Business станаха безценни за фирмите, които имат за цел да подобрят местното си присъствие. Бизнесът трябва щателно да избира и добавя ключови думи, които резонират с тяхната марка и предложения.

Разберете категориите, които Google предоставя за фирми, добавете съответните за по-добра видимост. Не забравяйте обаче, че простото натрупване на ключови думи няма да помогне. Не става дума за броя на ключовите думи, а за тяхната уместност и разположение. За всяка „ваша“ услуга или продукт се уверете, че има придружаваща ключова дума. Постоянното наблюдение и коригиране на вашата SEO стратегия гарантира, че сте в крак с непрекъснато променящите се алгоритми на Google. С правилната стратегия можете да осигурите най-високо класиран профил в Google My Business за множество ключови думи, това ще ви помогне да получите повече клиенти и да спечелите повече пари.

Овладяване на изкуството за ефективно използване на ключови думи

1. Изберете правилните ключови думи:

Първата стъпка в класирането на вашия Google My Business за множество ключови думи е да намерите най-добрите. Някои ключови думи ще бъдат по-конкурентни от други, така че е важно да се насочите към тези, които са най-подходящи за вашия бизнес и вашата целева аудитория. Използвайте инструмент за изследване на ключови думи, за да идентифицирате популярни ключови думи и термини за търсене за вашата индустрия, след което изберете комбинация от ключови думи с къса и дълга опашка, към които да се насочите.

2. Оптимизирайте своя GMB профил:

GMB

За да увеличите шансовете си за класиране на вашия Google My Business за множество ключови думи, е важно да оптимизирате своя профил. Това включва добавяне на подробно описание на вашия бизнес, избор на правилната категория и качване на висококачествени снимки. Но не забравяйте да включите целевите си ключови думи и в целия си профил. Добавете ги към името на вашия бизнес, описанието и всички други подходящи полета.

3. Използвайте ключови думи във вашите публикации в Google My Business:

Вашите публикации в Google My Business са чудесна възможност да покажете бизнеса си и да привлечете нови клиенти. Но те могат да се използват и за насочване към конкретни ключови думи. Когато създавате вашите публикации, включете вашите целеви ключови думи естествено в текста. Това не само ще помогне на вашите публикации да се класират в Google, но също така ще увеличи видимостта на вашия GMB списък.

4. Използвайте функцията Q&A:

Функцията Въпроси и отговори във вашата обява в GMB предлага чудесна възможност да подчертаете допълнително бизнеса си и да бъдете намирани за повече ключови думи. Не забравяйте да отговорите на всички зададени въпроси и също така използвайте подходящи ключови думи, докато отговаряте на тях. Когато включите целевите си ключови думи в тези отговори, вашият списък става по-подходящ за тези термини и помага за съответното му класиране.

5. Насърчавайте прегледите:

Въпреки че не е директен фактор за класиране, броят и качеството на рецензиите, които получавате в списъка си в GMB, могат косвено да повлияят на класирането ви. Насърчавайте доволните клиенти да оставят отзиви и се уверете, че отговаряте на всички отрицателни незабавно и професионално. Колкото повече отзиви имате, толкова по-видима ще бъде вашата обява в резултатите от търсенето.

Подобрете бизнеса си с ключови думи

Класирането на вашия GMB за множество ключови думи изисква усилия, време и стратегия. Като използвате съветите, посочени по-горе, можете да подобрите видимостта си онлайн, да привлечете повече потенциални клиенти към бизнеса си и да се откроите от конкурентите. Не забравяйте, че колкото по-оптимизиран е вашият списък в GMB за различни ключови думи, толкова по-вероятно ще бъде вашият списък да се класира за множество търсения, като по този начин увеличава трафика към вашия магазин, уебсайт или място на дейност, което води до повече реализации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *